Αποτελέσματα ιπποδρομιών
Διεθνείς ιπποδρομίες
Λογισμικό στοιχήματος ΟΠΑΠ
Ιπποπαιδεία cosmic
Ιπποδρομιακό λογισμικό CosmiC
Ιπποδρομιακά replays
Multimedia Fun
Πως να γίνεις μέλος
Κριτικοπεριγραφή
Betshop παιχνίδια
Ιπποδρομιακό παιχνίδι HRM-2
Σκορ 4-6-9 με computer
Το ιπποδρομιακό φόρουμ
Μερικά από τα πρακτορεία που είναι συνδρομητές του cosmicway.net
Ο ΠΡΩΤΟΣ
Ευαλκίδου 9
Η.Σ. Πλατείας Αττικής
Αθήνα
τηλ. 210 8839155

ΤΟ ΔΩΡΟΝ
Ιπποκράτους 13
Αθήνα
τηλ. 210 3630418


ΚΑΡΑΛΗΣ
Σοφοκλέους 180
Καλλιθέα
Αττική
τηλ. 210 9565815

Απόστολος Τσιρογιάννης
Αγ. Ελευθερίου 110
Καμίνια
τηλ. 210 4813201

Γιώργος Χατζηγιάννης
Μυριοφύτου 22 & Κων/πόλεως
τηλ. 210 5908303


ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΠΕΤΑΛΟ"
Ι. ΒΕΡΣΗΣ
Λένορμαν 109 - Αθήνα
τηλ. 210 5140663

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
Ζερβού 12-14
Νέο Φάληρο
(Πειραιάς)
τηλ. 210 4826094

ΠΟΥΛΗΜΑΣ
Λ. Βουλιαγμένης 138
Αθήνα
τηλ. 210 9019640

ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Λεωφ. Γαλατσίου 77
Αθήνα
τηλ. 210 2923201

ΤΖΑΒΑΡΑ
Υψηλάντου 7
Πεύκη
Αττική
τηλ. 210 6140260

ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΗΣ
Ιππολύτου 29
Πατήσια
Αθήνα
τηλ. 210 2230023


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΣΟΣ
Βορ. Ηπείρου 87
Ανω Γλυφάδα
Αττική
τηλ. 210 9631474

Κ. ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κουμουνδούρου 6
Καρδίτσα
τηλ. 24410 28560

ΜΙΧ. ΠΕΝΤΑΡΗΣ
Μουντάκη 38
Χανιά
τηλ. 2810 20434

ΜΕΝΗ ΣΤΡΑΚΑ
Ιάσωνος 90
Βόλος
τηλ. 24210 20820

South Africa

Τις νοτιοαφρικάνικες ιπποδρομίες ξεκίνησε ο ΟΔΙΕ. Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ήταν η πρώτη και αύριο Δευτέρα 2 Απριλίου, δύο ιπποδρομίες πάλι από το Flamingo Park του Kimberley. Οι ιπποδρομίες της Νοτίου Αφρικής είναι αρκετά καλές και φυσικά το ιπποδρομιακό στάνταρ αυτής της χώρας είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Αλλά δεν είναι και τόσο δημοφιλείς στο χώρο των ιντερνετικών ιστοσελίδων, ώστε να μπορεί κανείς να ασχοληθεί στα σοβαρά. Κάποια συνδρομητικά εργαλεία που στοιχί- ζουν βέβαια υπάρχουν αλλά για βασική ενημέρωση λίγα πράγματα. Μία σελίδα που κάτι λέει είναι η εξής:

http://news.tabonline.co.za

Για να βγουν κάρτες ιπποδρομιών, επιλέγει κανείς "fields" από το μενού αριστερά και από το αναδυόμενο μενού "future racing". Οι κάρτες των ιπποδρομιών βγαίνουν σε pdf και μπορείτε να διαβάσετε κάτι. Λένε τα χρώματα -με λόγια- και από κάτω αρχι- κές εκτιμήσεις αποδόσεων. Από αυτές τις αρχικές εκτιμήσεις αποδόσεων, έχουν προ-κύψει και οι υποδείξεις του περιοδικού "ΓΚΑΝΙΑΝ". (02/04/2012)

Ντουμπάϊ 2012

Νικητής ο Μοντερόσσο με τον Γάλλο Μισέλ Μπαρζαλονά. To video της μεγάλης κούρ-σας και οι παρατηρήσεις μας για τις χτεσινές ιπποδρομίες του Ντουμπάϊ γενικώς, στο "ιπποδρομιακό μάτι" του cosmic forum:

http://cosmic.forumup.org/viewtopic.php?t=428&mforum=cosmic

Το θέαμα ήταν εξαιρετικό όπως κάθε φορά αλλά στα αθλητικά δελτία ειδήσεων πάλι το αγνόησαν πλήρως. (02/04/2012)

Ξένες ιπποδρομίες - το εργαλείο πρόγνωσης του cosmicway.net

Το πρώτο Ελληνικό επαγγελματικό εργαλείο για τις διεθνείς ιπποδρομίες δημιουργή-θηκε από το cosmicway.net.
Το λογισμικό cosmicgallop v 1.5, σας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αντι-μετωπίζετε ξένες ιπποδρομίες, με επαρκή αξιολόγηση όλου του πεδίου της κούρσας.
Διαβάστε σχετικά εδώ.
Για πολλά χρόνια θαυμάζαμε τα ξένα ιπποδρόμια, καθώς και την τηλεοπτική εικόνα από αυτά αλλά καταλαβαίνοντας λίγα πράγματα, για τις ιπποδρομίες αυτές καθ' εαυ- που καλούμασταν να στοιχηματίσουμε.
Το καινούριο εργαλείο είναι αφ' ενός μεν πλήρως κατανοητό και σ' αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στον ειδικό ξένο ιντερνετικό ιπποδρομιακό Τύπο, ή έχουν πρόσβα-ση μόνο στις σελίδες με ελεύθερο περιεχόμενο, αφ' ετέρου δε η μέθοδος που χρησι-μοποιεί (experts pool analysis) είναι μία από τις πιό υψηλού επιπέδου μεθόδους πρό-γνωσης. (27/09/2011)

Αγγλικές ιπποδρομίες ΟΔΙΕ
από 10 Σεπτεμβρίου

Από τον ΟΔΙΕ ανακοινώθηκε σήμερα ότι από την 10η Σεπτεμβρίου θα δέχεται στοί- χημα και για Αγγλικές ιπποδρομίες, με παράλληλη τηλεοπτική μετάδοση. Η παραγω- γή του προγράμματος θα γίνεται από την gbiracing (http://www.gbiracing.com).
Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα έχουμε και ιντερνετική μετάδοση από τον ΟΔΙΕ, όπως έχουμε για τις Γαλλικές ιπποδρομίες. (02/09/2011)

Η ανοικτή επιστολή ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ.
προς ΓΚΑΝΙΑΝ

Οι πρόσφατες κινήσεις του περιοδικού ΓΚΑΝΙΑΝ για την προστασία του ιπποδρόμου από τη λαίλαπα επιθέσεων που δέχεται από πολλαπλές κατευθύνσεις, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των φιλίππων που οπωσδήποτε τις υποστηρίζουν (όσοι έχουν διαβά- σει τα τελευταία τεύχη του περιοδικού τουλάχιστον).
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. κ. Παπαδάκης μας δήλωσε τα εξής "Εμείς υπο- στηρίζουμε το ΓΚΑΝΙΑΝ, με τη διαφορά ότι αυτό δεν αναφέρεται ποτέ στο σωματείο των φιλίππων. Δεν πειράζει, αλλά με την πρόσφατα διαμορφωθείσα κατάσταση είναι γεγονός ότι όλοι όσοι έχουν βάλει στο μάτι τον ιππόδρομο, μας κοροϊδεύουν οικτρά και τους δύο για την έλλειψη συντονισμού μεταξύ μας. Επειδή είναι ανεγκέφαλοι και κακοπροοαίρετοι. Δεν μπορούσα να κάνω αλλοιώς λοιπόν παρά να απευθύνω μία ανοικτή επιστολή στο περιοδικό, που ελπίζω να γίνει κατανοητή".
Το κείμενο της επιστολής που δημοσιεύτηκε και στα φόρουμ έχει ως εξής:

Κε Παζαρλόγλου

Το περιοδικό σας που είναι το πιό έγκυρο και μέχρι πρότινος τουλάχιστον το πρώτο σε κυκλοφορία, ξεκίνησε μία εκστρατεία για να σωθεί ο ιππόδρομος, που απειλείται αυτή τη στιγμή από το ίδιο του το μάνατζμεντ και τις ολέθριες επιλογές του, όπως η γκανιότα.
Εμείς σας υποστηρίζουμε.
Την ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. δεν την βάζετε ποτέ στο περιοδικό, ούτε τις μελέτες, ούτε τις πολ- λές
δημοσιεύσεις που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό για να σωθεί ο ιππόδρομος.
Σέβομαι τις όποιες αναστολές σας και δεν ζητάω τίποτα απολύτως.
Ωστόσο αφού το ξεκινήσατε, όπως είδαμε και με την πρόσφατη προτροπή σας προς τους φιλίππους για αποχή, ωφείλετε να το συνεχίσετε σωστά.
Να καλέσετε τον ΟΔΙΕ σε δημόσιο διάλογο, στον οποίο θα είσαστε εσείς ένας από τους συντονιστές.
Εγώ το έκανα ήδη για λογαριασμό της ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ., κάντε το κι εσείς τώρα, για λογα- ρ
ιασμό του περιοδικού ΓΚΑΝΙΑΝ και των φίλων-αναγνωστών του.
Στη δικιά σας προσπάθεια η ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. μπορεί να συμμετάσχει, ή να συμμετάσχει σε ρόλο παρατηρητή ή να μην συμμετάσχει καθόλου - ότι αποφασίσετε.
Αλλά θα πρέπει να "μπείτε στην κούρσα".
Αν πιστεύετε ότι αυτά που γράψατε δυό-τρεις φορές αρκούν και τελείωσε η υπόθεση (κάτι που δεν το νομίζω), τότε κάνετε λάθος. Δεν τελείωσε διότι είναι ηλίου φαεινό- τε
ρον ότι το καρκίνωμα επεκτείνεται συνέχεια και τελικά θα μείνουμε χωρίς ιππό- δρομο και εσείς χωρίς περιοδικό. Το δικό σας περιοδικό-μνημείο πράγματι για τις Ελ- ληνικές ιπποδρομίες δεν θα υπάρχει.

Μετά Τιμής

Νίκος Παπαδάκης
Γ.Γ. ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ.


06-08-2010

Προσομοιωτική μελέτη γκανιότας ιπποδρομιακού στοιχήματος

Το cosmicway.net έκανε μετρήσεις με βάση τα στατιστικά πωλήσεων στοιχήματος του α' εξαμήνου του 2011, και τις υπέβαλε στον ΟΔΙΕ, σε μία προσπάθεια να διασω- θούν οι αποδόσεις του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η μελέτη υποβλήθηκε στον ΟΔΙΕ, μαζί με τα αρχεία λογισμικού κτλ των οποίων εγέ- νετο χρήσις (αρ. πρωτοκόλου ΟΔΙΕ 3381, 04/04/2011).
Το κείμενο της μελέτης, το οποίο περιέχει και παράρτημα με μερικές άλλες παρατη- ρήσεις πέραν της γκανιότας, το αναρτήσαμε και στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.cosmicway.net/meleti_ganiotas_2011.pdf

Επισημάνθηκε στον ΟΔΙΕ ότι αν θέλει μπορεί να επαναλάβει τη μελέτη ή να προσθέ- σει και περισσότερα στατιστικά δεδομένα. (04/08/2011)

Συμβολική αποχή
προτείνει το "ΓΚΑΝΙΑΝ"

Το περιοδικό "ΓΚΑΝΙΑΝ" προτείνει στους φιλίππους μία μέρα συμβολική αποχή από το στοίχημα, για τις σημερινές Γαλλικές ιπποδρομίες, διαμαρτυρόμενο για την αύξηση της γκανιότας. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε σήμερα ένα μειωμένο σε περιεχόμενο τεύχος στην συμβολική τιμή των 20 λεπτών (το κέρδος του περιπτερι- ούχου). Σ' αυτό περιέχονται μόνο οι κάρτες του σημερινού προγράμματος αλλά λείπουν τα προγνωστικά και λοιπή ύλη για τις Γαλλικές ιπποδρομίες που βάζει το Γκανιάν. Περιέχεται επίσης η έκκληση για την αποχή .
Σχολιάζοντας το γεγονός ο υπεύθυνος ύλης του cosmicway.net κ. Παπαδάκης είπε τα εξής:

Καλά κάνει το ΓΚΑΝΙΑΝ το οποίο προφανώς είδε το απερίγραπτο χάλι και προσπαθεί τώρα να αρθρώσει κάποιο αντίλογο. Τα άλλα περιοδικά με τα "πακετάκια" που που- λάνε στα πρακτορεία δυστυχώς δεν πήραν θέση και αυτό επειδή οι πράκτορες οι ίδιοι γενικά δεν έχουν πάρει ακόμα θέση πάνω στο θέμα της ιπποδρομιακής κρίσης. Περιμένουν δηλαδή τι θα πουν οι πράκτορες πρώτα.
Βλέπουμε απίστευτες καταστάσεις αυτές τις μέρες που κάποιες από αυτές τις φωτο- γραφίζει έντονα ο φακός της δημοσιότητας και άλλες όχι. Ξέφυγε από όλους ότι το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που συζητείται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην ολομέλεια της βουλής, δεν επιτρέπει στον ΟΔΙΕ να φτιάξει ιντερνετικό παιχ- νίδι. Αν φτιάξει, θα πρέπει να μας φορολογεί με 10% από το πρώτο ευρώ, με τον ίδιο τρόπο όπως οι εταιρείες εκτός συνόρων που πιθανόν να θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Το νομοσχέδιο-έκτρωμα εκτός από τις άλλες ακραίες διατάξεις που περιέχει πάνω σε μιά σειρά από θέματα, καταδικάζει τον Ελληνικό ιππόδρομο, ο οποίος φυσικά δεν είναι εταιρεία εκτός συνόρων ! Τι έκανε η διοίκηση του ΟΔΙΕ πάνω σ' αυτό ; Μήπως μετά από τη γκανιότα και μετά τον περυσινό φόρο στα "μεγάλα κέρδη" μας ετοιμάζει και γενικό φόρο στοιχήματος 10% τώρα ;
Για το θέμα της γκανιότας αυτό που ωφείλουμε να ζητήσουμε όλοι είναι πρώτον διάλογος και δεύτερον το μέτρο να είναι παροδικό. Να πάρει τέλος το καθεστώς εχθροπραξιών "ΟΔΙΕ κατά φιλίππων" !
Η πρόταση για αποχή του ΓΚΑΝΙΑΝ την οποία στηρίζουμε, δεν ξέρουμε τι θα αποφέ- ρει. Εμείς σαν ιπποδρομιακή ιστοσελίδα προτείνουμε αποχή και από τις Γαλλικές και από τις Ελληνικές και από τις Ισπανικές και από τις Σουηδικές ! Εκείνο που ξέρουμε μετά βεβαιότητος είναι ότι αν δεν κάνετε εσείς οι ίδιοι αποχή, την κάνουν σίγουρα και εκ του ασφαλούς τα ευρώ που (δεν) έχετε στην τσέπη σας.
(03/08/2011)

Νέες γκανιότες

Οι νέες γκανιότες και τιμές μονάδος που ορίσθηκαν είναι οι εξής:

Παιχνίδι Γκανιότα Τιμή μονάδας
Γκανιάν 18% 0.50
Πλασέ 18% 0.50
Δίδυμο 23% 0.50
Φορκάστ 23% 0.50
Τρίο 23% 0.50
Τράϊκαστ 25% 0.50
Τετραπλό 25% 0.50
Σύνθετο 23% 0.50
Σύνθετο δίδυμο 25% 0.50
Σύνθετο φορκάστ 25% 0.50
Σκορ-4 25% 0.50
Σκορ-6 25% 0.50
Σκορ-9 18% 0.50

Ο Γ.Γ. της ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. κ. Παπαδάκης σχολιάζοντας το θέμα μας δήλωσε τα εξής:
"Ο ΟΔΙΕ τον τελευταίο καιρό δούλευε με οριακό κέρδος και ίσως και στο μείον σε κά- ποιες ιπποδρομιακές. Ελπίζουμε και εισηγούμαστε το μέτρο να είναι παροδικό, μέχρι να μεγαλώσουν τα έσοδα του ιπποδρόμου. Ζητάμε 80% καθαρό διανεμητέο παντού και μία μικρή αύξηση του διανεμητέου στο γκανιάν μόνο. Η φόρμουλα που εφαρμό- στηκε είναι λάθος και θα προτείνουμε καλύτερη, με τα ίδια οικονομικά αποτελέσμα- τα. Ζητάμε επίσης να απομακρυνθούν οι φόροι "υψηλού κέρδους" 10-15% από τους οποίους δεν ωφελείται ο ΟΔΙΕ αλλά και δεν ωφελείται κανένας αφού έχουν προκα- λέσει πτώση του τζίρου που κάνει το αμοιβαίο στοίχημα. Είχαμε αποδόσεις ... betfair μήπως και έπρεπε να μας τις ψαλιδίσουν με το φόρο ; Αλλά και στην περίπτωση του φόρου έχει γίνει μαθηματικό λάθος και αλαλούμ, αφού εξαρτάται από το ύψος της μονάδας και όχι από την απόλυτη στοιχηματική απόδοση. Ακόμα είναι ετεροβαρής με αποτέλεσμα να ευνοείται το "πάμε στοίχημα" του ΟΠΑΠ και να καταδικάζεται ο ιππό- δρομος. Στο "πάμε στοίχημα" το όριο του φόρου είναι το 334 προς 1, ενώ στο ιππο- δρομιακό στοίχημα είναι τώρα το 200 προς 1 και παλιότερα είχε φτάσει να είναι το 34 προς 1 (!) (στα σκορ επί εποχής τρίευρου). Η φορολαγνεία και η γκανιοτολαγνεία δεν ωφελούν κανέναν όπως έχει αποδειχτεί και η παραδοσιακή αντίληψη που θέλει τους φιλίππους να μην είναι ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα και να μην αντιδρούν εί- ναι λανθασμένη και έχει αποδειχθεί λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι τόσο αυτοί που είναι ευαίσθητοι στα οικονομικά ζητήματα όσο και αυτοί που δεν είναι, μένουν από λεφτά και δεν έχουν να παίξουν. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η ύφεση και αυ- τή η ύφεση έχει φτάσει στην κορύφωση της σήμερα.
Για το 50λεπτο που τόσο διαφημίζει ο ΟΔΙΕ τώρα, συμφωνούμε. Άλλωστε αφορά ου- σιαστικά τα παιχνίδια σύνθετο δίδυμο, σύνθετο φορκάστ και σκορ μόνο. Για το σύν- θετο δίδυμο και το σύνθετο φορκάστ έπρεπε να είχε γίνει από τα Χριστούγεννα, μα- ζί με το τράϊκαστ και το τετραπλό που έγιναν πενηντάλεπτο και κατά περίεργο τρόπο δεν έγινε. Για τα παιχνίδια σκορ ο ΟΔΙΕ ήταν αυτός που τα προσέφερε από την αρχή (1998) στην τριπλάσια τιμή μονάδας. Δεν ξέρουμε το σκεπτικό και δεν το έχει δώσει ποτέ ο ΟΔΙΕ στη δημοσιότητα. Εμείς συμφωνούμε -με βάση το παικτικό κριτήριο- αλλά είναι οι στοιχηματικοί σύμβουλοι του ΟΔΙΕ αυτοί που ξέρουν γιατί τα έκαναν έτσι τότε και αλλοιώς τώρα." (30/07/2011)

Η κριτικοπεριγραφή στο cosmicway.net

Από σήμερα, στις ελεύθερης πρόσβασης σελίδες του cosmicway.net. Πρόκειται για ύλη που ήδη υπήρχε στις συνδρομητικό site και αφορά τις Ελληνικές ιπποδρομίες.
Στόχος μας να σας ενημερώσουμε για τα συμβαίνοντα, να σας βοηθήσουμε να εξα- γάγετε ότι συμπεράσματα είναι δυνατόν να εξαχθούν και να γράψουμε ότι δεν θα γράψουν οι άλλοι, σχετικά με τις ιπποδρομίες που πέρασαν. (15/05/2011)

Τρεγμένα αλλοδαπά Μαρκόπουλου - video service

Υπάρχει τώρα η δυνατότητα να βλέπετε τα Εγγλέζικα άλογα στις ιπποδρομίες που είχαν τρέξει στην Αγγλία, χωρίς χρέωση. Θα σας πούμε τη διαδικασία:

Πρώτον πάμε στη racingpost και βρίσκουμε το άλογο από το search box. Το πατάμε να ανοίξει η κάρτα του και μας δείχνει τις προηγούμενες συμμετοχές του περιληπτικά και το rating. Υπάρχει και button "photo" σ' αυτή την κάρτα για να δού- με τα χρώματα (τα χρώματα που είχε όταν έτρεχε στη Αγλία δηλαδή), που είναι ση- μαντικό για την παρακολούθηση του video.
Στη συνέχεια πάμε στη sportinglife.com που έχει το video-αρχείο:

http://horses.sportinglife.com/Video/Racing/

Στη sportinglife, χρησιμοποιούμε το "search by name" ή το "search by date". Αν το βρει, ανοίγει το video και βλέπουμε την κούρσα (ενώ τα χρώματα του αλόγου που μας ενδιαφέρει τα έχουμε ήδη τσεκάρει από τη racingpost).
Η sportinglife έχει video-αρχείο του καναλιού RUK (Racing UK) και θα μας το βρει αν είχε παιχτεί στο RUK η κούρσα. Δεν πρόκειται δηλαδή για αρχείο όλων των ιπποδρομιών, αλλά πρόκειται για αρχείο του καναλιού.

Αν η sportinglife δεν έχει το άλογο που ψάχνουμε, υπάρχει και εναλλακτικό video-αρχείο της at the races (http://www.attheraces.com). Στην at the races για να δούμε video πρέπει να έχουμε κάνει πρώτα εγγραφή (που είναι δωρεάν γι αυτή την υπηρεσία). Το video service του at the races είναι αρχείο καναλιού πάλι αλλά έχει το καλό ότι εκεί που ανοίγει το video δείχνει και την κάρτα της ιπποδρομίας δίπλα, με τα χρώματα.

Πρόκειται για μία λίγο σύνθετη διαδικασία και είναι πιθανό να την απλοποιήσουν στο μέλλον, αλλά μέχρι πολύ πρόσφατα δεν υπήρχε. Ακόμα, τα video αυτά δεν ενσωμα- τώνονται και πρέπει να πάτε στις ιστοσελίδες για να τα δείτε. (11/04/2011)

Τα ιπποδρομιακά replays
από την Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.

Ξεκίνησε να ανεβάζει τα replays των Ελληνικών ιπποδρομιών η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. στο youtu- be. Η διεύθυνση του καναλιού των replays στο youtube είναι:

(http://www.youtube.com/user/ippodromies).

Επισημαίνεται ότι η ιδέα της ΕΙΔΙΕ ήταν πολύ καλή, θα πρέπει όμως να κάνει όλες τις μεταφορ- τώσεις με ακρίβεια και να μην υπάρχουν χάσματα. Όπως είναι γνωστό τα replay τα έβαζε στο youtube o ΕΛ.Σ.Ι.ΙΠ. μέχρι περυσι, αλλά το σταμάτησε. Τα βάζει επίσης και το ippodata.com, με τρόπο όμως που δεν εξυπηρετεί αφού είναι μέσα σε κωδικό και δεν γίνεται ενσωμάτωση. Επίσης για κάποιο λόγο δεν επιτρέπουν στην ippodata να έχει φωνή. (6/3/2011)

Γαλλικές ιπποδρομίες στο cosmicway.net από σήμερα

Από σήμερα στο cosmicway.net θα περιέχεται ύλη και για τις Γαλλικές ιπποδρομίες, συν δύο δύο βοηθητικά προγράμματα (βλ. και εδώ). (7/03/2011)

thetipstertutor.com -
μία πολύ καλή προσπάθεια συνεργάτη μας

Πρόκειται για το e-book "How to become a succesful horse racing tipster" που μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://www.thetipstertutor.com. Ενδιαφέρει όσους θέλουν να γίνουν "τίπστερς" του ιπποδρόμου, έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και θέλουν να μάθουν πως με τη χρήση του internet θα γίνουν επιτυχημένοι σ' αυτό το αντικείμενο. (04/02/2011)

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ.

Στις 12 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Metropolitan το σωματείο των φιλίππων ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. γιόρ- τασε τα 12 χρόνια από την ίδρυση του. Παρόντες πολλοί φίλιπποι, επαγγελματίες, ο ΟΔΙΕ αλλά και πολιτικές προσωπικότητες. Διαβάστε σχετικά εδώ & στην ιστοσελίδα του σωματείου (panefil.com). (15/01/2011)

Η μελέτη "Ελληνικός ιππόδρομος - προ του κλεισίματος"

Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική σε όλα τα μέτωπα. Διαβάστε την αναφορά μας με τίτλο "Ελληνικός ιππόδρομος - προ του κλεισίματος" εδώ. (27-09-2010)

Διεθνείς ιπποδρομίες στο
cosmicway.net

Από 03/08/2010 σήμερα ο Ο.Δ.Ι.Ε. θα προσφέρει Γαλλικές ιπποδρομίες για στοιχη- ματισμό και, πιθανόν, Αγγλικές λίγο αργότερα. Το cosmicway.net για να βοηθήσει όσους θέλουν να ασχοληθούν δημιούργησε ένα φιλικό περιβάλλον μελέτης σε ελεύ- θερη πρόσβαση του οποίου η διεύθυνση είναι η εξής:

http://www.cosmicway.net/globalracing/globalraces.html

Περιέχει τα πιό σημαντικά links ιστοσελίδων, ελεύθερης πάλι πρόσβασης, με προγ- νωστικά για τις Αγγλικές και τις Γαλλικές ιπποδρομίες, σε i-frame design. Δηλαδή ο χρήστης μπορεί να μετακινείται από τη μία σελίδα στην άλλη γρήγορα χωρίς να αλ- λάζει browser window, κάτι που όπως ξέρουμε στο παιχνίδι του ιπποδρόμου είναι πολύ σημαντικό γιατί οι αποδόσεις αλλάζουν και γιατί ο χρόνος πιέζει.
Ελπίζουμε να μην υπάρξουν αντιρρήσεις για το i-frame design αφού άλλωστε είναι φανερό ότι ο σκοπός είναι μόνο η εξυπηρέτηση των φιλίππων (αν παρά ταύτα υπάρ- ξουν τέτοιες αντιρρήσεις θα υποχρεωθούμε να το τροποποιήσουμε).

Το περιεχόμενο που σας προτείνουμε προσεγγίζει το "ανθρωπίνως άριστα", σε ότι έχει σχέση με τον στοιχηματισμό στις ξένες ιπποδρομίες, αλλά είναι βέβαια φανερό ότι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για όσους προτίθενται να ασχοληθούν, στοιχηματίζοντας στον Ο.Δ.Ι.Ε. ή και αλλού.

Σε ότι αφορά τους πρακτορειακούς χώρους ο webmaster της σελίδας κ. Νίκος Παπαδάκης μας δήλωσε τα εξής:

"Για να έχει σοβαρές ελπίδες να πιάσει αυτό το νέο παιχνίδι, το πρακτορείο πρέπει να διαθέτει σύνδεση internet. Αλλά και αυτό δεν φτάνει γιατί θα πρέπει επίσης να παρέ- χεται ένα σύστημα ανάγνωσης των πληροφοριών που παρέχονται, από τον πελάτη που θα βρίσκονται στο χώρο. Πρακτικά αυτό σημαίνει να υπάρχει computer στη θέση του κάθε καθημένου. Ίσως να προκύψει και κάτι άλλο χρήσιμο, αλλά μου φαίνεται δύσκολο αυτη τη στιγμή. Σε σχέση όμως με το internet, υπάρχει απ' ότι έχω αντιλη- φθεί και θέμα με τον Ο.Π.Α.Π., ο οποίος δεν θέλει να φαίνονται διαφημίσεις των δι- αφορών μπουκμέϊκερς, τις οποίες δεν τις αναρτούμε εμείς βέβαια αλλά το κάνουν τα διεθνή websites. Θα πρέπει νομίζω ο Ο.Π.Α.Π. αλλά και ο Ο.Δ.Ι.Ε. να μην επιμείνουν σ' αυτή την απαγόρευση, αφού άλλωστε συνδέεται μόνο εφαπτομενικά με το γενι- κώτερο ζήτημα του περιορισμού του στοιχηματισμού στις ξένες εταιρείες και οδηγεί σε μερικές αντιφάσεις, όπως τώρα.
Τέλος σε ότι αφορά την εφαρμογή που έθεσε σε λειτουργία το cosmicway.net, θα μπορούσε να γίνει μία σημαντική βελτίωση που θα απαιτούσε όμως τη συνεργασία και του Ο.Δ.Ι.Ε.. Αν εκ μέρους του τελευταίου υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσα να τους εξηγήσω τι πρέπει να κάνουν."

(03-08-2010)

Horse Racing manager 2 - το ιπποδρομιακό παιχνίδι

Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να βρούμε το καλύτερο horse racing simulator της αγοράς για pc. Το Horse Racing Manager 2 έχει φτιαχτεί στη Γαλλία, αλλά η έκδοση που προτείνουμε εμείς έχει και την Αγγλική γλώσσα. Κοστίζει, origi- nal, μόνο 9.99 λίρες Αγγλίας (περίπου 11 ευρώ), από την game.co.uk.
Δείτε εδώ τη σελίδα με το campaign του παιχνιδιού. (08/03/2010)

Ο κανονισμός αμοιβαίου στοιχήματος - μελέτη του cosmicway.net

Ο κανονισμός που αφορά το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα χρήζει διορθώσεων, για τεχνικούς λόγους και μη, σε ωρισμένα σημεία του. Αυτό είναι κοινή συνείδηση σήμερα τόσο μεταξύ των φιλίππων όσο και μεταξύ των αρμοδίων του Ο.Δ.Ι.Ε. και της Φιλίππου Ενώσεως.
Το cosmicway.net χωρίς να παίρνει θέση στο θέμα "ποιός και πότε ακριβώς θα τα κάνει αυτά" θεώρησε χρήσιμο να εκδόσει μία μελέτη, με σκοπό να διαβαστεί από τους αρμοδίους και να λάβουν γνώση περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη για τον "κανονισμό αμοιβαίου στοιχήματος και το totalizator" σε μορφή pdf εδώ. (14/02/2010)

Στατιστική έρευνα για το σκορ-6

Μία καινούρια στατιστική έρευνα κάναμε τις τελευταίες μέρες για το σκορ-6, μετά από τα αλλεπάλληλα τζακπότ και την προσπάθεια που κάνουν πολλοί φίλιπποι για να το πιάσουν Τα πορίσματα είναι αρκετά ενδιαφέρονται και, εν μέρει, ενθαρρυντικά. Διαβάστε εδώ τη στατιστική μελέτη για το σκορ-6. (03/02/2010)

youtube channels με
ιπποδρομιακό ενδιαφέρον

Εκτός από ιπποδρομιακές ιστοσελίδες και φόρουμ, τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτυχθεί μερικά ενδιαφέροντα channels στο youtube με video που έχουν σχέση με τις Ελληνικές ιπποδρομίες, αγωνιστικά και άλλα.
Σας παραθέτουμε τα πιό γνωστά:

του Μάρκου Καζάκου (α'): http://www.youtube.com/user/markoskazakos
του kajamix: http://www.youtube.com/user/kajamix
του Μάρκου Καζάκου (β'): http://www.youtube.com/user/kazakosmarkos
του Γιώργου Χατζηγιάννη: http://www.youtube.com/user/xatzigiorgos
του balaton: http://www.youtube.com/user/elsiip

Το τελευταίο είναι αυτό που περιέχει όλα τα replays των ιπποδρομιών του Μαρκό- πουλου βλέπετε στον ΕΛ.Σ.Ι.ΙΠ. και μερικά άλλα. (09/12/2009)

Ιστοσελίδες
θεσμικών
οργάνων
 
 
 
Ένωση ιδιοκτητών δρομώνων ίππων Ελλάδος
(Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.)


 
Πανελλήνια Ένωση φιλίππων

(ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ.)
 
Π.Ε.Π.Π.Σ.

το σωματείο των πρακτόρων του ΟΔΙΕ
 
Against
gambling
addiction
 
football against
racism in Europe