ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΟΠΑΠ
 ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο ΟΠΑΠ έχει αναθέσει την ιπποδρομιακή εκπομπή του σε γνωστό και μη εξαιρετέο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού HIGH TV.
Αυτό έγινε πριν από λίγες εβδομάδες προς μεγάλη έκπληξη μας, αν και είχε κυκλοφορήσει η φήμη.


Είναι μία περίεργη ιστορία.
Πως η ναζιστική κουλτούρα εισέδυσε σε ένα αθλητικό-στοιχηματικό χώρο, όπως ο ιππόδρομος ;
Στο ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Στον διεθνή χώρο υπάρχει η Λάτσιο και η Δυναμό Κιέβου και ίσως μερικές άλλες μικρές ομάδες από την ανατολική Ευρώπη, αλλά μέχρι εκεί.
Έχουν προηγηθεί όμως πολλές προσπάθειες διείσδυσης. Το 1986 στο μουντιάλ του Μεξικού ήταν οι Εγγλέζοι χιτλερικοί του "National Front", που είχαν εκδράμει μάλιστα κατ' αγέλας. Τόσο πολύ ώστε όταν κάποιος Εγγλέζος ποδοσφαιριστής πήγαινε να πιάσει τη μπάλα για να εκτελέσει πλάγιο άουτ, τον περιτύλιγε η χιτλερική σημαία (στους αγώνες με Παραγουάη και στο "χέρι του Θεού" με Αργεντινή το είχαμε δει αυτό). Αργότερα οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι αυτό το φαινόμενο και τελικά η Θάτσερ τους πήρε τα διαβατήρια και σταμάτησε.
Στο τελευταίο γιούρο της Γαλλίας, το 2016, είχαμε κι εκεί επεισόδια από χούλιγκανς πάντως όχι σε έκταση που να προκαλεί ανησυχίες και φυσικά σε καμία περίπτωση με τη συμμετοχή ή την ανοχή των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των χωρών που συμμετείχαν.

Αλλά το ποδόσφαιρο είναι οπωσδήποτε και ένα άθλημα στο οποίο κυρίαρχο στοιχείο είναι ο πρωταθλητισμός και δη ο πρωταθλητισμός με κάθε μέσο.
Την παλιά εποχή που ξεκίνησαν οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, δεν θα έβγαιναν ποτέ οι "εθνικόφρονας" να πουν όχι. Οι ομάδες έλεγαν "σας φέρνουμε Πέτρας - Κρισοστό", που δεν τους έφεραν τελικά αλλά αν τους έφερναν το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος θα είχε εκτιναχθεί στα ύψη την εποχή εκείνη. Οι τυχόν "εθνικόφρονες" λοιπόν τι θα έλεγαν ; Όχι, θέλουμε να χάνουμε από την ... Ζενές Ες ; Δεν γινόταν αυτό το πράγμα και έτσι αυτοί οι ξένοι που ήρθαν έγιναν βέβαια τελικά συμπαθείς και ινδάλματα των φιλάθλων για όσο καιρό έπαιξαν στις ομάδες τους.

Ο ιππόδρομος είναι αλλοιώς.
Στον Ελληνικό ιππόδρομο είναι γεγονός -οι πληροφορίες συρρέουν- ότι η ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση χαίρει μεγάλης δημοτικότητας στις τάξεις των επαγγελματιών (ιδιοκτήτες, προπονητές, αναβάτες).
Τι είναι αυτά τα πρόσωπα ;
Οι αναβάτες κατ' αρχήν είναι μικρά παιδιά, τα οποία τα παίρνουν στον ιππόδρομο και τα μαθαίνουν να ιππεύουν τα άλογα. Προέρχονται από λαϊκές τάξεις και σε καμία περίπτωση από τα "τζετ σετς" της Εκάλης και της Κηφισιάς απ' όπου προέρχονται οι αθλητές της κλασικής ιππασίας.
Οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές παρομοίως. Μερικοί από τους ιδιοκτήτες ήταν βέβαια γνωστοί στο απόγονοι παραδοσιακών αριστοκρατικών οικογενειών, όπως ο Γουλανδρής και η Μαρινοπούλου, όμως ως επί το πλείστον είναι άτομα που έχουν βγάλει λεφτά μεν, αλλά από επίπεδο παιδείας και μόρφωσης είναι κοντά στο πολύ βασικό.
Έτσι λοιπόν, συμπαραμαρτούντων και άλλων ίσως καταστάσεων, ο Ελληνικός ιππόδρομος έγινε σιγά-σιγά άντρο του "μορφώματος" !

Το 2012 λοιπόν όλοι αυτοί έκαναν μία "πανιπποδρομιακή συγκέντρωση" στο Μαρκόπουλο με συντονιστές τη Χρυσή Αυγή ! Ήταν προσκεκλημένος λένε και ο περιώνυμος Παναγιώταρος.
Αυτές οι "πανιπποδρομιακές συγκεντρώσεις" είναι συνηθισμένα μήτινγκς στις αίθουσες του ιπποδρόμου στα οποία συζητιώνται τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο.
Ο τότε διευθύνων σύμβουλος του κρατικού ΟΔΙΕ Ζαχαρής λογικά πρέπει να το είχε πληροφορηθεί.
Σαν αποτέλεσμα έκαναν και τότε την κίνηση να προσλάβουν σαν σπορτκάστερ των ιπποδρομιών τον χρυσαυγίτη ! Τότε μάλιστα γινόταν και πολύ σκληρή προπαγάνδα, οι γνωστές "δράσεις", τα τάγματα εφόδου κλπ.
Αλλά ο Ζαχαρής στη συνέχεια τον απέπεμψε, μετά και από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από πράκτορες και φιλίππους.

Ο ιππόδρομος άλλαξε χέρια το 2016, έγινε ΟΠΑΠ, εκλιπόντος του παλιού ΟΔΙΕ.
Γιατί ο ΟΠΑΠ διολίσθησε στα ίδια ; Κατά πάσα πιθανότητα είναι οι πολλοί "οπαδοί" εκεί μέσα που πίεζαν, άλλου είδους λογική εξήγηση δεν υπάρχει.

Χρησιμεύει όμως στον ιππόδρομο και στον ΟΠΑΠ αυτή η εκπομπή ;
Η πραγματικότητα είναι όχι. Πριν από είκοσι χρόνια θα χρησίμευε, πριν από 10 χρόνια ίσως, αλλά τώρα δεν χρησιμεύει.
Είναι άλλωστε αυτό αποδεδειγμένο και από μία συνεργασία μεταξύ ΟΠΑΠ - Μακεδονία tv που έγινε το 2016. Ratings ανύπαρκτα, σταμάτησε.
Ο ιππόδρομος έχει από το 2012 ιντερνετική μετάδοση. Όλες τις κούρσες των Ελληνικών προγραμμάτων, Ελληνικές και ξένες, τις βλέπει ελεύθερα όποιος θέλει ενώ παράλληλα για τους πρακτορειακούς χώρους υπάρχει βέβαια το κλειστό κύκλωμα της NOVA.

Το 2012 μας είχαν απειλήσει εμάς, επειδή τα γράφαμε αυτά.
Έμαθαν τότε και ότι ο αρχισυντάκτης του cosmicway.net ήταν άρρωστος στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι θα έκαναν "ντου" στους θαλάμους του νοσοκομείου για να τον βρουν εκεί και να του επιτεθούν.
Είχαν καταγγελθεί όλα αυτά και προς τους εισαγγελείς και προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για του λόγου το αληθές σας δείχνουμε παρακάτω δύο video του youtube με πρωταγωνιστή τον νέο "εκφωνητή μας".
Από την εκπομπή "το Μακελειό" του Στέφανου Χίου (1.01.12 έως 1.03.00 του video).Είναι από τις 1/11/2012, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του άτυχου πακιστανού μικροπωλητή Λούκμαν από ένα από τα τάγματα εφόδου που προτείνει να δημιουργηθεί.


Εδώ από το 2015, πάλι από το Μακελειό, για την προβολή του ως υποψηφίου της "Χρυσής Αυγής":Έχει κι άλλα, αλλά ας μην το συνεχίσουμε με video.
Αυτά λοιπόν από τον ΟΠΑΠ. Μπράβο σας παιδιά !
 
Εξώδικο από τον εκφωνητή του "High"

Από τον παρουσιαστή του "HIGH" πήραμε ένα εξώδικο το οποίο είναι αρκετά μακροσκελές για να δημοσιευτεί εδώ (δεν μας
το έστειλαν και σε ηλεκτρονική μορφή).
Εν περιλήψει λέει ότι τα παραπάνω αναφερόμενα είναι αναληθή και ότι πρέπει να ανασκευασθούν από εμάς.
Λέει επίσης ότι έχει αποχωρήσει από την "Χρυσή Αυγή" και ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτόν τον χώρο.
Η απάντηση μας είναι ότι τα παραπάνω δυστυχώς δεν είναι αναληθή - πρόκειται για καταγεγραμμένα γεγονότα, στο internet,
στον ιπποδρομιακό Τύπο.
Ωστόσο εφ' όσον δηλώνει ότι δεν έχει πλέον σχέση, είμαστε υποχρεωμένοι να μην συνεχίσουμε.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το cosmicway.net πιστεύει ότι η πολιτική της λήθης πρέπει να εφαρμόζεται στο ακέραιο.
Για τους λόγους αυτούς δεν θα θέλαμε να επανέλθουμε στα παραπάνω, δίνοντας έκταση στις διάφορες λεπτομέρειες.
Με επιφύλαξη δεχόμαστε ότι ο εκφωνητής του High, στο μέλλον θα είναι άψογος στο έργο του.
 
Πρόταση μας προς την διεύθυνση εταιρικής ευθύνης του ΟΠΑΠ

Προτείναμε προς την διεύθυνση εταιρικής ευθύνης του ΟΠΑΠ και κοινοποιήσαμε προς την ΕΕΕΠ, να καθιερωθεί ιπποδρομία με έπαθλο "αγώνα για την εξάλειψη της ρατσιστικής βίας", σε αρμονία με την πολιτική των Ελληνικών και διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών.
cosmicway.net Μάρτιος 2018